OM OSS


Välkomna till oss och vår snart hundraåriga anrika lokal. 

Kronan är från början en gammal anrik biograf från 1928. Taket är K-märkt och målades för hand av målarmästaren Axel Malmström. 1991 byggdes biografen om till restaurang. Kronan har idag 180 sittplatser och vid våra större arrangemang har vi möjlighet att ta emot 540 gäster i våra lokaler. På balkongen finns biografens gamla projektorrum som vi byggt om till en whisky-vip-avdelning som numera endast är 350 flaskor ifrån att bli världens största samling av single malt whisky.

Samlingen har vuxit mycket så numera har våra flaskor blivit en del av inredningen i hela restaurangen, vilket skapar en härlig atmosfär. Hösten 2019 tog vi ännu ett stort steg i vår satsning att skapa något unikt. Vi byggde då om delar av fastigheten till bed & breakfastrum, där alla rum inretts med sin egen personliga karaktär i whiskystil.

Våra satsningar har slagit väl ut med god beläggning och uppskattats utav våra gäster. Kronan är ett familjeföretag som drivs av Richard, Linda och Peter Olsson. Alla uppvuxna i bygden. Vi vill verkligen att alla skall känna sig välkomna och hemma hos oss på Kronan.

En hållbar kulinarisk upplevelse med närproducerade råvaror

Vi är med i projeket Lokal Meny där vi tillsammans jobbar för att använda lokala och hållbart framtagna råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Detta är något som vi verkligen brinner för här på Kronan och vi känner oss stolta över att ha så många fantastiska leverantörer i vår närhet. Sivans Ost, Adelsåsens Kalkon, Stommens i Long och Svartemadens Potatis för att nämna några. Vi vill att du som besöker oss ska få en hållbar, närproducerad kulinarisk upplevelse!

Vi använder oss av glas, plast och papperssortering då återvinning ligger oss varmt om hjärtat!

Hållbarhet är viktigt även på vårt Bed & Breakfast, vi beställer våra textilier från Elis som är ett företag som jobbar hårt med miljö och hållbarhet. Att dom finns lokalt i Vara gör hämtning och lämning enkelt med vår elbil. Det är viktigt för oss!

Vi håller just nu på och bygger tillgänglighetsanpassade rum, klart inom kort. På restaurangen finns ingång för rullstolsburna. Läs mer i Tillgänglighetsdatabasen.

Följ oss på Instagram

För att ta del av senaste erbjudanden och nyheter så följ gärna oss på Instagram.